Lokale lastenmeter

Met gebruik van de lokale lastenmeter kunt u voor de meest voorkomende belastingsoorten uw aanslagbedrag 2020 uitrekenen.

Met de lokale lastenmeter kunt u als inwoner van de gemeente gemeente Wormerland uw aanslagbedrag gemeentelijke belastingen 2020 uitrekenen. Het introducitefilmpje geeft een korte uitleg.

Bij de berekening van het aanslagbedrag 2020 worden de volgende belastingsoorten gepresenteerd:

  • de onroerendezaakbelastingen
  • de rioolbelasting
  • de afvalstoffenheffing
  • de hondenbelasting 

Als u de benodigde gegevens heeft ingevuld volgt het aanslagbedrag 2020 en de vergelijking met het het aanslagbedrag van het vorige belastingjaar. Ook kunt u de gemeentelijke lasten vergelijken met bijvoorbeeld  gemeenten binnen uw regio.

Let op: bij de presentatie van de onroerendezaakbelastingen wordt nog gebruik gemaakt van de vastgestelde waarde van het belastingjaar 2019. Voor het belastingjaar 2020 kunt u rekening houden met een gemiddelde waardestijging van rond 12,5%. Bij de berekening van het gepresenteerde aanslagbedrag is wel al rekening gehouden met de voor het belastingjaar 2020 vastgestelde tarieven voor de onroerendezaakbelastingen.

De lokale lastenmeter kan ook door bedrijven gebruikt worden voor het berekenen van de hoogte van de gemeentelijke belastingen 2020.